Taipei!! - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Johannes en Janneke Berhitu - WaarBenJij.nu Taipei!! - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Johannes en Janneke Berhitu - WaarBenJij.nu

Taipei!!

Door: johannesenjanneke

Blijf op de hoogte en volg Johannes en Janneke

05 Juli 2012 | Taiwan, Taipei

Na een 13-urige vlucht vanuit Frankfurt met China Airlines kwamen we vanochtend vroeg 7 uur (plaatselijke tijd) aan op de luchthaven van Taipei! Toen we buitenkwamen viel er een warme deken over ons heen. De thermometer gaf al 30 graden aan!
Met de taxi zijn we vervolgens naar ons hotel, downtown, gebracht. Helaas konden we de kamer nog niet in en hebben we vervolgens via de metro Tower 101 bezocht. Dit is een aantal jaren het hoogste gebouw van de wereld geweest met zijn 508 meter. Het is in 2004 gebouwd. Nu staat het hoogste gebouw in Dubai. Toen we aankwamen waren we helemaal onder de indruk van het imposante gebouw. Vervolgens zijn we met de lift in 45 seconden naar de
89e verdieping ' gevlogen'. Vanaf hier hadden we een heel mooi uitzicht over Taipei. Opvallend is dat er in de stad op verschillende plekken groen te zien is. Verder is het best een schone stad. De Taiwanesen zijn zeer gestructureerd en geordend. Zelfs bij het instappen van de metro is het de bedoeling dat je in de rij staat tussen strepen die op de vloer staan aangegeven. Ook zijn ze erg behulpzaam.
' s Avonds zijn we naar een hele grote Nightmarket geweest; Shilin Market. Het was erg druk en warm, maar we hebben veel gezien van o.a. de Taiwanese eetcultuur. Er was zelfs een speciale ondergrondse etage, waar alleen maar eet- en drinktentjes waren. We hebben hier Taiwanese noodles uitgeprobeerd en dit is voor herhaling vatbaar!
Morgen zullen we nog meer highlights van de stad gaan bezichtigen!!

• 06 Juli 2012 - 12:45

Mam:

Ha Janneke en Johannes,
    Fijn dat de reis goed is verlopen. En meteen al veel gedaan/gezien in Tapei. Hier is het ook nog steeds lekker weer. Geniet van alles wat jullie de komende weken zullen beleven.
    groetjes Mam.

• 07 Juli 2012 - 11:12

Bart :

Hoi J&J. Mam had doorgegeven dat jullie hier te volgen waren. Leuk om nou de verhalen van jullie te lezen! Taipei 101 lijkt me idd indrukwekkend om te zien. Is dat die met de 2 torens? Geniet nog van de Noodles(al dan niet met hond), en de mooie tijd.

Gr Broer(tje)

• 08 Juli 2012 - 07:05

Jessica:

Fijn tlezen dat jullie goed zijn aangekomen & dat jullie al teen & ander gzien & ervaren hebben in Taiwan.
    Veel plezier nog daar & geniet ervan.
    Ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen & foto's.Pas goed op jullie zelf.

Jess

• 08 Juli 2012 - 07:31

Harrij Amsterdam :

hoi Johannes en janneke. ik zie jullie zijn al op reis .geiet er maar goed van en groet de mensen in candidasa :-)
    www.huisopbali.wordpress.com

• 08 Juli 2012 - 08:55

Leonie:

Een goede start van een bijzondere reis! Leuk om jullie te volgen!

• 08 Juli 2012 - 10:54

Marieke:

Hallo! Leuk om jullie reisverslagen te lezen. Veel plezier! Groetjes van Paul, Marieke, Pleun en Jasper

• 08 Juli 2012 - 11:02

Lucina:

Klinkt goed! Geniet er maar lekker van. Gr uit Italy

• 09 Juli 2012 - 06:40

Tuan Frank:

china airlines??? ik krijg nog kriebels als ik aan het avontuur in december denk, maar bij jullie gelukkig alles goed gegaan.Geniet ervan en ik zie al dat jullie de eettentjes gevonden hebben :-) groetjes Frank

• 12 Juli 2012 - 22:15

Marij Broeseliske:

Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Net of je er zelf bij bent. Super. Geniet er van.groetjes vanuit een regenachtig Nederland, Marij.

• 17 Juli 2012 - 17:56

PP:

iet vergeten om af en toe de tennisslag te maken voor als jullie terug zijn.

Groetjes............geen weer in Cloggyland !

Doei !